petek, 11. oktober 2013

Napake v partnerski zvezi

Ker smo samo ljudje, delamo tudi napake. In te so včasih smešne, zanimive, včasih pa hude. In največkrat znajo tudi prizadeti. V skupnem življenju jih je priporočljivo čim manj delati.

Seveda je potrebno vedeti, da nas nekatere napake spremljajo skozi celo življenje, ampak ker do skupnega življenja nikogar niso motile, se jim nismo preveč posvečali. Sedaj pa največkrat motijo partnerja in ker imamo svojega partnerja radi, se bomo vsaj malo potrudili zanj in te napake poskušali odpraviti. Ste za to? Okej, začnimo.

Otroštvo

Glede na položaj v familiji in obnašanje, ki smo ga bili vajeni kot najstarejši, srednji ali pa najmlajši otrok, temeljimo svoje obnašanje v partnerski zvezi. V primeru, da si najstarejši otrok, imaš tudi v partnerski zvezi filing, da partner, tako kot so to nekoč starši, ogromno pričakuje od tebe. Da moraš biti vodja in vzgled, pa te fore. Kot najmlajši pa po drugi strani tudi v partnerskem odnosu zahtevaš veliko pozornosti in da je vedno vse po tvojem. Če ugotoviš, da te vzorce iz otroštva prenašaš tudi v partnersko zvezo, nemudoma ukrepaj in poskusi narediti vse, da spremeniš svoje navade.

Obramba

V določenih situacijah odreagiraš na vedno isti, negativni in obrambni način? Ja, totalno si zafrustriran. V glavo si vcepiš, da te partner zapostavlja in pripravljen si storiti vse, tudi sprožiti umetni prepir, samo zato, da pritegneš nekaj pozornosti. Ko te partner razjezi, bog ne daj stisniti zobe in malo premisliti, ampak takoj eksplodirati in povedati ven vse, kar ti leži na duši. Ja, nekaj v tebi sproži frustracijo in posledično negativno reakcijo. Tem stvarem se poskušaj upreti, saj ne delujejo pozitivno na vajino partnersko zvezo.

Visoka pričakovanja

Previsoka in težko dosegljiva pričakovanja do partnerja so največkrat največji krivec za težave v partnerskem odnosu. Ljudje namreč nismo popolni in kljub temu, da se ti tvoj partner zdi zelo blizu popolnosti, je v resnici tako daleč od nje kot si ti in vsi ostali prebivalci planeta zemlja. Zveza je namreč stičišče dveh povsem različnih osebnosti, zato je nerealno pričakovati, da bo partner izpolnil vse, kar si ti želiš. To je valda napačno mišljenje. Velikokrat namreč preberemo, kako je partner pozabil na obletnico prvega poljuba. In razlog, zakaj ti vedno kupi napačno darilo. Torej, oba morata spustiti svoja merila, svoja pričakovanja in prenehati pričakovati čudež s strani svojega partnerja.

0 komentarji:

Objavite komentar