sobota, 13. april 2013

Najcenejši šport

Velika noč je mimo, obdobje, ko ljudje zmečemo vase večje količine hrane kot običajno se končuje, čas je, da pripravimo sebe in svoje telo na poletje.

V pomladanskem času začnemo skoraj vsi z gibanjem, da bi do poletja prikrili kakšen kilogramček ter v kopalkah izgledali lepše. Zato vam danes predstavljamo najcenejši šport, ki nam pomaga pri oblikovanju telesa.

Res je, v mislih imamo seks. Kot recimo tek ali hoja, ima tudi seks veliko pozitivnih učinkov na zdravje, res pa je, da za seks ne potrebujemo ničesar, kot samo dobro voljo. Torej, dragih superg ni treba kupovati, prakticiramo pa ga lahko tudi ob slabem vremenu.

Če gremo od začetka, seks se običajno začne s poljubljanjem. Že pri tem opravilu pokuriš pokuriš 90 kalorij, če se poljubljaš pol ure. Ob tem krepiš tudi obrazne mišice. Če nadaljujemo z oralnim zadovoljevanjem partnerja, porabiš toliko kalorij, kot jih vsebuje kozarec vina. In ob orgazmu porabiš borih pet kalorij. No, na poti do njega jih porabiš med 70 in 100.

Če pa imaš to srečo in partnerja nimaš (no, ali je to sreča, prepustimo vam) in se redno samozadovoljuješ, boš za polurno seanso s samo seboj porabila do 150 kalorij.

Gremo k bolj perverznim dejstvom: dve uri seksa s predigro vam bo vzelo kar 450 kalorij, če pa boste ob seksu še glasni, bo to izbilo dodatnih 80 kalorij. In najbolj zanimivo je to, da boste ob hlinjenju orgazma porabili kar 160 kalorij.

Omenili smo, da je seks najcenejši šport. Res je, ne potrebuješ nikakršne opreme, izvajaš ga lahko v vsakem vremenu in vsakem letnem času ter za to ne potrebuješ plačevanja drage vstopnine v razne fitnese. Izvajaš ga lahko sam ali v dvoje, mogoče celo v večjem številu prisotnih. Poleg tega seks krepi imunski sistem in predstavlja aerobno vadbo, tako da dobro vpliva tudi na srce in ožilje. Ob njem se sproščajo hormoni sreče, po spolnem odnosu ali samozadovoljevanju pa je tudi naš spanec slajši in globlji.

0 komentarji:

Objavite komentar