ponedeljek, 15. april 2013

Cene prostitutk v Sloveniji in Angliji

Na Finance.si so danes objavili zanimiv članek o cenah britanskih prostitutk. V Londonu cene spremlja kar mestni svet in rezultati zadnje raziskave, ki so jo opravili, kažejo da naj bi cene v zadnjih kriznih letih padle kar za polovico.

V samem centru Londona naj bi bilo kar okrog 100 javnih hiš, ogromno pa je tudi prostitucije na ulicah. Tam naj bi bile cene med 20 in 25 eurov, v javnih hišah pa najdražje punce računajo do največ 250 evrov za uro seksa.

prostitutke
Razlogi za znižanje cen se skrivajo v zmanjšani kupni moči Angležev, punce pa so med drgugim primorane sprejemati bolj raznolike stranke, med katerimi je tudi več nasilnežev. Drugi razlog pa je konkurenca iz vzhodno evropskega bazena ter Brazilije in Azije.

Očitno do tega pri nas še ne misli priti. Cene v nočnih klubih, v katerih punce ponujajo table dance se v zadnjih letih niso znižale, kvečjemu so še kakšen evro dražje.

Tudi cene v javnih hišah, ki jih imamo ob mejah z Italijo so šle gor in so že primerljive z najbolj eksluzivnimi puncami v samem Londonu. Razlog za to naj bi bile predvsem racije, ki so jih v nekaterih nočnih klubih izvedli kriminalisti v zadnjih letih. Nekateri klubi so bili primorani zapreti svoja vrata, tisti, ki še obratujejo in na novo odprti, pa so na račun večje varnosti in diskretnosti podražali storitve, ki jih ponujajo. 

Tudi cene, katere oglašujejo samostojne prostitutke na raznih oglasnih deskah na internetu so na ravni cen, ki so bile aktualne pred leti.

Glede na to, da tudi Italijo pesti huda gospodarska kriza, lahko podoben trend upadanja cen pričakujemo tudi pri nas. Vendar upamo da ne na račun slabše storitve in varčevanja pri zdravju prostitutk.

0 komentarji:

Objavite komentar