ponedeljek, 25. februar 2013

O poljubu

Če se v naših vodičih držimo predvsem seksa in nasvetov okoli njega, moramo tudi priti do tega, kako se običajno začne. Če se ne gre za seks s prostitutko, se običajno spolni odnos začne z objemanjem in poljubljanjem. Nekaj zanimivosti o poljubljanju vam zaupamo danes, na vas pa je, da se poljubom prepustite in v njih uživate.

Strastno poljubljanje kuri kalorije, in sicer kar 5 kalorij na minuto. Znanstveniki si okrog tega namreč niso enotnega mnenja, mi smo izbrali neko zlato sredino. Vsekakor pa je poljubljanje zdravo in v nas pušča lepe spomine in dobro počutje.

Že v sami zgodovini so poljube obravnavali povsem drugače. Kamasutra recimo omenja več kot trideset različnih vrst poljuba, medtem ko so Rimljani poznali le tri vrste. Ampak, preteklost res ni ena izmed stvari, katero bi tu izpostavljali, kajne?
 
Poleg tega, da je poljubljanje dobro za nas, je lahko tudi nevarno. Nismo preverjali, ker se bojimo za svoje jezike, ampak menda je nepriporočljivo strastno poljubljati žensko med orgazmom. V navalu strasti lahko odgrizne jezik. Zaradi strastnega poljuba lahko tudi izgubimo sluh. Ja, zaradi nenadnega znižanja tlaka v ustih, ki so z evstahijevo cevjo povezana z notranjim ušesom, nam lahko poči bobnič. Sicer so taki primeri redki, ampak vseeno ne želimo, da se to zgodi prav nam.

Pa še to. Med poljubljanjem si partnerja izmenjata med deset milijoni in milijardo bakterij. Naj vas potolažimo, virus HIV s poljubom ni prenosljiv, so pa zato prenosljivi prehlad, herpes in mononukleoza.

Najbolj znani poljub je seveda francoski. Pri njem se poleg ustnic uporablja tudi jezik in veliko količino sline. Slengovsko se mu reče tudi lizanje ali zalizovanje, vsekakor pa prvič nikar ne pretiravajte. Ne rinite z jezikom do mandljev in se raje ovijte okrog partnerjevega jezika ter sledite temu, kar počne on.
 
Danes skoraj ni filma, kjer se ne bi poljubljali. Prvi filmski poljub je bil posnet leta 1896 v minutnem filmu Thomasa Edisona, z naslovom Poljub. Ni bil nič kaj strasten, ampak bil je prvi. Prvi francoski poljub se je na platnu prikazal šele leta 1961, in kot zanimivost: pred tem smo videli vse drugo. Recimo, tudi istospolni filmski poljub leta 1922.

Verjamemo, da vam nismo povedali veliko novega in zanimivega. Upamo pa le, da smo vas spodbudili k čimbolj aktivnemu poljubljanju in s tem tudi k boljšemu počutju.

0 komentarji:

Objavite komentar