četrtek, 10. januar 2013

Vse, kar ste želeli vedeti o fetiših, 1. Del

Trditve, da ima vsak človek fetiš na nekaj, so po našem mnenju iz trte zvite. Ampak razčistimo najprej pomen besede fetiš. Slovar slovenskega knjižnega jezika pravi, da je fetiš pri nekaterih ljudstvih predmet, ki ima nadnaravno moč in se časti po božje, fetišist pa naj bi bil tisti, ki ima bolezensko seksualno nagnjenost do dela telesa ali oblačila osebe drugega spola.

In če je bilo pred dvajsetimi leti dovolj za moškega, da ima dama oblečeno čipkasto spodnje perilo in samostoječe nogavice, vam sporočamo, da so danes pogledi na to čisto drugačni. Filmi s tako vsebino, kjer vsak nekaj najde zase, so nam dosegljivi na vsakem drugem koraku, ni nam treba odšteti malega premoženja za njih ter jih po ogledu lahko enostavno izbrišemo. In čeprav naj bi se že širše govorilo o seksu samem, so razni dodatki, kot spolne igračke, fetiši, drugačna spolna usmerjenost ter položaji še vedno tabu tema.
Lateks, usnje, biči, lisice ter fetiš na stopala so danes že skoraj zastarel način spolne popestritve. Ne, nič ni narobe, če imate katerega od teh fetišev tudi vi, naš namen je le, da vam povemo za nove stvari, za katere mogoče še niste slišali in sploh niste vedeli, da obstajajo. Poglejmo si nekaj najbolj zanimivih.

Eden izmed njih se imenuje fornofilija. Pri njemu se spolni partner pretvarja, da je del pohištva. Neverjetno, boste rekli, kot smo rekli tudi mi. Dejstvo pa je, da določeni resno uživajo v tem, ko se njihovi partnerji ali pač sami pretvarjajo, da so stoli, mize ter celo lestenci.

Verjetno tudi še niste slišali za katoptrofilijo. To pomeni seks z dvojčkom, pa ne po astrološkem znamenju. Kataptrofili so sicer heteroseksualni ljudje, ki se vzburijo ob gledanju samega sebe med spolnim zadovoljevanjem. Kako to izgleda? S pomočjo ogledal.

Nekateri imajo radi, da jim med seksom po telesu lezejo insekti.

Emetofilija je še eden izmed vrste čudaških fetišev. Gre se za vzburjenje ob bruhanju in se pojavlja v različnih oblikah: ob lastnem bruhanju, partnerjevem bruhanju, bruhanju po partnerjevem telesu… bruhanje po partnerju so sčasoma poimenovali rimski tuš, saj naj bi v starem Rimu bruhanje bilo del dekadentnih pojedin.

Vam še ni dovolj in hočete še? Naj vam bo. Kremastistofili se spolno vzburijo, če jih kdo oropa ali aretira. Osebe s tem fetišem doživijo orgazem brez spolnega stika, saj jih adrenalin in grob fizični stik tako vzburita.

Mimogrede, obstajajo tudi fetiši na puščave, plišaste igračke, amputirane ude, fetiš na invalidne osebe, živalske like iz risank, zobne aparate in balone.

In preden gremo na mnenja oseb, ki so nam pisali na naš email naslov ter nam zaupali svojih nekaj fetišev, ne smemo mimo najbolj čudaškega fetiša. Nekrofilija. Seks z mrtvimi, zaradi česar lahko pristanete v zaporu. Sicer nam ni popolnoma jasno, kako to izgleda, a smo prepričani, da niti vedeti nočemo. Iz tega se je razvila še ponarejena nekrofilija, kjer oseba svojega partnerja prosi, če se lahko med občevanjem dela mrtvega. Kdo je bolj nor, tisti, ki to prosi, ali tisti, ki ustreže, bo ostalo večno vprašanje.
Tudi naši bralci so nam napisali nekaj svojih fetišev. Branka nam je napisala, da neizmerno rada fuka s fantom svoje prijateljice istočasno, ko njen fant fuka njeno prijateljico. Svingerstvo, torej. Pravi, da to prakticirajo nekajkrat letno, ni pa nam napisala, ali gre vedno za isti par ali ne.

Mateja je že poskusila malo ekstrema. Citiramo: ''Namesto dildota sem uporabila kondom, katerega sem najprej napolnila z vodo ter ga nato zamrznila. Ko sem ga nato zamrznjenega porinila noter, je bilo najprej zelo hudo, zaradi hladnosti, a sem se hitro navadila. Žal pa traja malo časa in za seboj pusti ogromno lužo.'' No, splača se poskusiti.

Tomaž nam je napisal, da ima fetiš na stopala, kar njegovo zaročenko sicer moti, ker nima fetiša samo na njena stopala. Pravi, da ga bolj rajca ženska v japonkah, kot gola.

Marijana pravi, da ima najraje med fukom še en prst v riti, čeprav s fantom analnega seksa ne prakticirata. Tudi ko fanta ni, ali ko ne seksata, si večkrat na dan vtakne en prst v zadnjično odprtino.

Simon nam je napisal izkušnjo iz študentskih let, ko so se dobivali fantje v sobi in v trdem stanju opazovali, kdo ima večjega. Čeprav je poročen in heteroseksualen pravi, da še vedno ob obisku fitnesa pod tušem ali na nudistični plaži moškega najprej pogleda med noge.
Tik pred koncem se vrnimo na naše mišljenje, da nimajo vsi ljudje fetišev. Res je. Po lastnih izkušnjah so nekatera dekleta v postelji bolj zagreta, spet druga bolj, če si izposodimo besede iz Outsiderja ''kot da bi fukal hlod''. In resno: obstajajo fetišisti ter nefetišisti, katere imenujemo vanilla. To so ljudje, ki nimajo fetišev ter v spolnem druženju s fetišisti delujejo čisto nasprotno od njih. Lahko bi se reklo drugačno, dolgočasno.

Fetiš, oziroma vsakršno spolno eksperimentiranje velja za povsem normalen pojav, vendar je treba potegniti črto med zabavnim, poučnim ter smešnim in med nevarnim, škodljivim in pod mejo normalnega okusa.

Bralci in bralke, vabimo vas, da nam v komentarju ali na naš email naslov napišete še vaše mnenje o fetiših ter kak vaš fetiš, če ga seveda imate.

0 komentarji:

Objavite komentar