ponedeljek, 14. januar 2013

Seksualne tradicije

Vsak narod ima kakšno seksualno tradicijo. In vsako verstvo svojo. In vsako pleme drugačno. Verjetno ste že slišali govorice, da mora oče najprej s seksom stestirati sinovo izbranko, da mora mama pred hčerko položiti njenega fanta in da ni nič nenavadnega, če si dva brata delita eno ženo.
Res je, nekaj so govorice, nekaj je pa hudičevo res. Na Haitiju, pri slapovih v Saut d'Eauju, lahko v mesecu juniju vidite prav poseben obred. Vudu svečeniku popolnoma nagi plešejo, se kopajo v mešanici blata in živalske krvi, katere žrtvujejo v ta namen. In s tem častijo boginjo ljubezni.

Nekatera plemena v Papui Novi Gvineji imajo navade, da postanejo otroci plemena Trobianders seksualno dejavni že pri (verjeli ali ne) šestih letih. Po domače: od šestega leta naprej lahko fukajo, poleg tega pa mladi pari ne smejo imeti skupne večerje do poroke. Nekako nasprotno nam. Diši po pedofiliji? Nam ne, ampak po še večji umski prizadetosti.

Če ostanemo v Papui, lahko obiščemo še pleme Sambians, ki fante z obredom spreminja v moške. Ti od sedmega leta starosti, ko se preselijo v moško družino, pijejo večje količine sladkornega trsa, ki naj bi izzvalo bruhanje in krvavitev iz nosu. S tem početjem naj bi se očistili ženske onesnaženosti. In to še ni vse. Da bi odrasli v močne moške, pijejo spermo drugih članov.

Na območju Himalaje si običajno trije bratje delijo eno ženo. Zaradi omejenosti z zemljo, saj te potem ni treba deliti na družine, ampak vse ostane v skupni lasti. Tudi žena. Bolano? Presodite sami.

V Avstraliji obstaja pleme, ki fante v može spremeni na tak način, da jim odrežejo kožico na koncu penisa. Lastnik kožice jo mora pojesti. Poleg tega jih po hranjenju čaka še rezanje. Na spodnji strani penisa jim namreč zarežejo črto, ki je lahko tudi tako globoka, da fantje (no, možje) potem tudi malo drugače lulajo.
Pleme Wodaabe se moži samo s seboj. No, bratranci in sestrične se izberejo na festivalu pobarvanih obrazov in kdor zapeca dekle, se z njo poroči. Sicer pa jim prvo poroko določijo starši in največkrat izberejo kar nečakinjo, da se poroči z njihovim sinom.

V Starem Egiptu moški drkajo ob reki in spustijo seme vanjo, ter s tem počastijo boga faraonove moči.

V antični Grčiji je bilo gejevstvo povsem nekaj normalnega. Ni jim bilo pomembno, ali se gre za moškega ali za žensko, važno da je bil seks. Aktivci in pasivci so se močno razlikovali: aktivci so bili vedno moški ter pripadniki višjega sloja, pasivci pa ženske in nižji sloj. Kot da niso dovolj trpeli…

Kaj pa pri nas? Dovolj je prižgan radio ali televizija, pa vam bo kmalu jasno, da nas določeni jebejo vedno in povsod.

1 komentarji:

  1. v avstraliji... ja no židi in muslimani se tudi obrezujejo pa večina v zda je tudi obrezanih...
    pleme woodaabe... ja no isto delajo židi da ni ne gre družunsko premoženje preveč narazen...
    v starem egiptu drkajo?!? aja!?! stari egipt ne obstaja že zadnjih 1300 let od kar tam živijo muslimani

    OdgovoriIzbriši