nedelja, 04. november 2012

Danes slavi: Doris Roberts

Na današnji dan leta 1930 se je rodila ameriška igralka Doris May Green, bolj poznana po imenu Doris Roberts. Čeprav nekateri mediji navajajo letnico rojstva 1925, jo bomo mi malo pomladili in se kar držali leta 1930. 

Verjamemo, da vam ime pove zelo malo, a če vam naštejemo njene nekatere najbolj znane vloge, se jo boste definitivno spomnili. Torej: Remington Steele, Grandma's Boy, najbolj prepoznavna pa je postala v seriji Everybody Loves Raymond. Poznate? Poleg tega je še letos nastopila v eni izmed zadnjih epizod Razočaranih gospodinj, leta 1972 pa je bila mama Charlesu Grodinu v filmu The Heartbreak Kid, čeprav je le pet let starejša od njega.

Igralsko kariero je začela leta 1952, ko je zaigrala v televizijski seriji Studio One.

Njen prvi mož je bil Michael Cannata, s katerim se je poročila leta 1956, ter leto pozneje povila sina ter ga preprosto poimenovala Michael Cannata Jr. Ta edini sin danes deluje kot njen menedžer. Ko sta se leta 1962 z možem ločila, ni kaj dosti čakala, novembra leta 1963 je njen mož postal William Goyen, s katerim je ostala do leta 1983, do njegove smrti. 

Kot navdušena kuharica je leta 2005 izdala knjigo z naslovom Ali si lačen, dragi?, v kateri je opisala svoje kuharske sposobnosti. Je tudi zagovornica pravic živali. Danes živi v Los Angelesu, v hiši, katera je nekoč pripadala Jamesu Deanu. 

Vse najboljše.

0 komentarji:

Objavite komentar